Omgeving

Dit pand stamt uit 1737, samen met een aantal panden in de Bree tussen de Zuidsingel en de St.Jorisgang. Ook de Lutherse kerk op de hoek hoort daarbij, gebouwd door de destijds befaamde architect/bouwmeester De Munck. In de 20e eeuw kwamen in de straat veel kleine bedrijfjes, ook in deze monumenten. De bedrijfjes bevonden zich op de begane grond, de gezinnen woonden boven. Zoals in alle steden verdwenen de bedrijven naar terreinen aan de rand van de stad en zijn de huizen herenhuizen geworden zoals we ze nu kennen.

Aan een gedeelte van de overkant  en de Bagijnhof en de Rozemarijnstraat  is nu een campus van de Roosevelt Acadamy gevestigd.

Middelburg is een prachtige monumentenstad waarbij er over veel monumenten ook prachtige verhalen te vertellen zijn. We hebben een geweldig Zeeuws Museum in de Abdij, een beroemd stadhuis, het Zeeuws Archief in het van de Perrehuis (om de hoek),  sfeervolle straatjes en pleintjes, zoals de Dam, de Kuiperspoort, de gangen, Spanjaardstraat, Bellinkstraat, enz. Er zijn wandelingen met of zonder gids. In het appartement liggen allerlei routes, gidsen en andere informatie over de stad, Walcheren en de rest van de provincie.

Middelburg is inmiddels ook een kunst- en antiekstad, er zijn veel galerieën, antiquairs en winkels met curiosa. Ook zijn er regelmatig brocante- of snuffelmarkten van april tot oktober.

Er valt van alles te beleven, ook buiten het zomerseizoen. De Bluesroute, het Jazzfestival, Middelburg Vól-Koren, de Stadsfeesten, Zeeland Nazomer Festival, de N8vdN8, Kunstroute elke 1e zondag van de maand, of het Singer-songwriterfestival Park Molenwater. In de kerstperiode kan er geschaatst worden op een ijsbaan voor het stadhuis en wordt er een kerstmarkt georganiseerd.